Rariteter

søndag 21. august 2011

Dovidunderet har reist seg

Dagens status;

Her er resultatet av et døgns guttedugnad ! Slett ikke verst ! De 3 gutta dro opp seint på fredag og satt fast i helgtrafikken ut av Oslo, så det ble lite jobbing den kvelden. Men, på lørdag jobbet de 5 timer med å sette opp utedoen og kjøre på med gruslass rundt annekset. Godt jobbet !

Helt merkelig for meg å sitte å se på disse bildene, når jeg selv ikke har vært med og jobbet. Det er jeg ikke vant til, rett og slett. Men fryktelig deilig å få hjelp *S*  


Vi valgte å bytte ut fundamentrammen i byggesettet med en kraftigere en, og satte inn 2 gulvbjelker istendenfor bare en. Rammen er vindsikret med 4 sett med metallbånd som er støpt ned i fundamentet rundt armeringen. Deretter er rammen foreløpig vindsikret med 2 vinkeljern til selve laftesette. I september må vi opp og overflatebehandle og vindsikre resten av byggverket før høststormene blåser det avgårde utover Etnedal.

Ryggen min krøller seg i skrekk bare jeg ser all den grusen som er blitt kjørt på i helgen.

En STOR takk til dugnadsgutta !




fredag 19. august 2011

Kjekt med spreke svigers med motorsag og arbeidslyst !

Etter den siste turen min på fjellet, gikk ryggen min skikkelig i ball. Det resultert i sykemelding med smertestillende og meget rolige dager.
Dustekropp !

Som flaks var, fikk vi besøk av svigers siste helg, og de hadde tatt med seg motorsag og hadde lovet å hjelpe oss med alt tømmeret vi har felt på tomten. Utrolig kjekt med hjelp ! Jeg lå på sofaen hjemme og sutret, mens de dro til fjells og jobbet i er ganske trasig vær. 

Her er bilder av heltene våre i full gang. mens svigemor dokumenterer.

Raufoss utedo kjøpt hos Maxbo
Sykemeldingen er virkelig trasig, men den gir jo litt fordeler. Jeg kan nå pønske ut hvordan utedoen skal se ut ned i den aller minste millimeterdetalj. Om alle ideene mine nå settes til live, blir den vel seende ut som et helt tivoli til skogs.

Men, den skal males hvit innvendig, med litt annen farge på benken og gulvet. Også har jeg lyst på en tekst på veggen, det kan bli stilig ! Man kan bestille sånt via denne linken her Utedoen skal selvfølgelig døpes til Lykkeliten

En dugnadsgjeng på 3 drar til fjells i dag, så nå gleder jeg meg til å se bilder av doen om stiger opp av bakken *S*
Jeg har vært på Hyttebutikken og kjøp varmesete i isopor. Slike seter har de fleste DNT- hyttene, og de er helt supre å sitte på en kald vinterdag. Anbefales !

mandag 8. august 2011

Sørpeforkjølet med vond rygg, men jobbe skal man !

Varme farger i kveldssol
Formen var stusselig da jeg dro oppover til fjells fredagkveld. Sov som en stein i 10 timer og våknet til et nydelig vær.

Helgen ble brukt til å male vinduene og utgangsdøra, og finpussing av badstuen. Jeg vasket vekk fugesløret på flisene med et syreprodukt kjøp hos en flisbutikk. De siste listene ble festet, så nå er det bare badstusteinene som mangler, så er badstuen klar for normal bruk. Mangler fortsatt silikon nede langs veggene, men det får jeg fikse neste gang.

Innvendig i er nå alle gardinene er på plass og alle veggene overflatebehandlet. Taket er ikke ferdig isolert og panelert, og gulvene er ikke lakkert ennå. Også var det legging av hemsegulvet, og listing over det hele som står igjen.... Døgnet skulle hatt 48 timer nå på sommeren, minst !

Vår egen Rudolf !

Hmm....

Vi får svigers på fjellbesøk neste helg, så til ære for dem har jeg hengt opp Rudolf'n som jeg fikk av dem i bursdagsgave. Skinnet tar seg meget bedre ut på lafteplankveggen enn i en pakke, men det ser jo litt rart ut med så mye byggerot omkring...

Det var tydeligvis den store molteuken på fjellet denne gangen. I løpet av helgen kom det 3 forskjelllige puljer med bærplukkere og finkjemmet hele myra for godbitene, og myra er stor !! Men, det er mer molter i år enn i fjor, så det er bare å komme seg avgårde på bærtur.

Så, var det bare å vende nesen hjem på søndag, enda mer tufs enn da jeg dro oppover fredag. Mandagsmorgen var det bare å komme seg avgårde til kiropraktoren og få rettet opp i skråtten.

Urtehagen på vedstablen

Legger forresten inn bilde av "fjell-urtehagen" vår. Det er koriander, gressløk, rosmarin og organo, som alle har klart seg fint i sommer. Kassen står på vedstablen vår, så ikke sauene skal få tak i dem. 1 - 0 til oss !!!








mandag 1. august 2011

Første fyring av badstuovnen

På lørdag fyrte vi opp badstuovnen vår før første gang! Det ble feiret med et glass champagne i finværet på fjellet. 

Nå er det akkurat 1 år og 1 måned og 1 uke siden starten på gravingen av tomten. Selve badstuhuset er ikke ferdig, men badstuen inni er ferdig, med unntak av litt skjønnhetsbehandling og stæsj.

Overflaten på ovnen luktet noe fryktelig, så vi lot den brenne 1 time for å få vekk all røykos og lukt. Den er veldig lett å fyre opp, og ble varm meget raskt.

Hele pipen måtte senkes 10 cm pga en regel som sier at det skal være 40 cm isolert røykrør på nedsiden av badstutaket. Vi har brukt 10 cm steinull som isolasjon av røret i gjennom-føringene. 2 ekstra festebeslag er montert, på overflaten av badstuen og rett under taket, så nå skal ikke stålpipen kunne forskyve seg. Brannslukningsapparat og røykvarsler er også på plass.

For min del besto helgen av montering av gardiner og maling av vindskier og vinduer (puh...). Ryggen min er dårlig for tiden, så Hans må stå for all bæring og grovere arbeid.

Maskering er ikke favorittaktiviteten



Bygging av utendoen har startet. 

Jeg hadde store planer om en utedo med litt moderne løsning som kan gi raskere kompostering. Men, omtrent alle vi har snakket med sier det er fryktelig dårlig med kompostering i området, og det beste er å bare gi opp med det.

Derfor ble vi rådet til å bygge en ringmur og grave et hull i midten. Det gir ingen mulighet for tømming av doen, så når den er full må den rives. Håper det blir veldig lenge til den blir full. Dessuten er det kanskje lurest med ringmur når det er litt hellende terreng og dyp tele i bakken. Vi har lagt inn 4 luftespalter nederst i ringmuren, i håp om å slippe å montere i en avtrekksvifte.

Resten av doen skal settes opp på guttedugnad om 3 uker. Det blir flott med utedo !