Rariteter

mandag 30. juli 2012

Det gikk ikke helt etter planen, nei

Tok meg fri fredag for å dra oppover torsdagskveld. Gledet meg til å se den utsikten etter hogsten. Per Morten hadde tatt med seg hogsten som avtalt, og ryddet pent opp etter seg. Artig med mindre vegetasjon, men...det er fortsatt for mye småtrær.

Hadde store planer om å begynne på solcelleanlegget, begynne graving for terrassen og kanskje lage en sittebenk. Det var strålende vær da jeg kom opp og det lå ann til fjelltur og sommerfest med hyttevellet på lørdagen.

Klokken 20 torsdag fikk jeg en solid kink i ryggen som satte en stopper for det meste. Jeg skulle bare løfte opp en planke fra bakken, så kom jeg meg ikke opp igjen. Hytteprosjektet er ikke tilpasset rygg-pasienter, så det er veldig upraktisk å ha en matluken under vippesenga som man da ikke klarer å vippe opp med ryggvondt. Men ting går seg jo til. Hyttenabo Ola på 80 år hjalp meg med veibommen f.eks....man må jo bare le oppgitt. Og både fjelltur og festen regnet vekk på lørdag, ikke morro med utefest i 9 grader og øsende regnvær så den ble avlyst.

På fredag tok jeg frem de ny innkjøpte solcelle-dingsene mine. 2 rekkverklys ble festet på hver sin side av utedodøren. Og på kvelden lyst de som de skulle når skumringen kom, selv om det ikke er gode lysforhold der på dagtid. Jeg fikk også på plass innelys på utedoen, den drives av solcellestrøm fra det lille panelet på bildet nedenfor. Deilig med lys på do på kvelden !


Resten av helgen ble brukt til å justering av lister i hytta, maling av vinduer innendørs, og litt rydding.

Testet også solcelleladeren for mobiltelefonen. Den lader bare i skikkelig sollys og klarte ikke å lade seg opp i drittværet som var. Litt skuffende at jeg måtte bruke bilen til å lade mobilen. Nå ligger den hjemme til full testing, jeg må jo finne ut hva den duger til.

Fikk snakket med hyttenabo Jon angående strømmen i hytta. Han ble så ivrig og ville hjelpe meg med solcellelanlegget på flekken, men det var ikke jeg eller ryggen min klar for dessverre. Men, nå hjelper han meg med solcelleanlegget fredag 17.august. Så da får jeg solcelleanlegget i drift regner jeg med, uten å svi av meg håret eller annen røykutvikling ! Jeg må ha Norges beste hyttenaboer, de er helt suverene alle sammen *S*

tirsdag 17. juli 2012

Nabo med motorsag, og jeg med koblingsskjema...

I pinsen spurte jeg en av hyttenaboene om han ville ha litt ved, ja det ville han. Så pekte vi ut hvilken trær på tomten han kunne sage ned og ta med seg i løpet av sommeren. Det ble 3 store trær som står ganske nære inngangspartiet ned mot myra og sperrer for utsikten.

I helgen ringte han meg og fortalt han skulle sage det vi ble enig om. Jeg venner meg aldri til at noen jobber der opp uten at jeg er tilstede...veldig snodig følelse. Men veldig deilig !! Gleder meg til å nyte den nye utsikten neste gang jeg kommer opp dit.

Mens han jobbet der opp, satt jeg i Oslo og prøvde å lese meg opp på solcelleanlegget. Hans og jeg er ikke lenger samboere, så da må jeg bare fikse den strømmen på egenhånd. Han vil hjelpe litt til med det, men jeg vil jo gjerne fikse selv, selv om jeg er utrolig dårlig på sånn strøm og sikringer og koblinger og sånt.... Jeg har litt dårlig utgangspunkt siden jeg kortsluttet fysikklabben på skole 2 ganger da jeg gikk på gymnaset... Og jeg fikk stryk i fysikk på universitetet og måtte ta det faget om igjen.....Jeg er faktisk livredd for strøm.

Men, nå har jeg lest den del, og har tenkt å våge meg på prosjektet om et par uker. Jeg kan alltids løpe panikkslagen ned til en av hyttenaboene mine og be om hjelp, selv om det jo er et stort personlig nederlag og veldig pinlig *ler litt oppgitt over meg selv*

Skal iallefall kjøpe meg et voltmeter eller noe sånt, sånn at jeg vet hva jeg tukler med og ikke får støt.

Må si telttur på Hardangervidda frister mye mer enn det solcelleanlegget akkurat nå gitt !!


mandag 9. juli 2012

Ferdige gulv !

Dro oppover fredag etter jobb, og begynte på gulvlakken strøk nr 4 med en gang jeg kom frem. Så nå er faktisk den delen av gulvet ferdig, ikke noe mer lakking av gulv på en hel evighet !

Veldig deilig å endelig kunne legge på det nye IKEA teppet så fort lakken hadde tørket. Dagen etter kuttet jeg til en del av de lakkede gulvlistene, så nå er det bare en list her og der som mangler.

Mens jeg ventet på av lakken skulle tørke fredagkveld, fant jeg ut at det var på tide å ordne litt på utsikten. Har vært veldig lei av det 10 meter høye

grantreet som har stått foran inngangsdøren. Så da saget jeg det ned. Bommet med 1 meter på siktepunktet men tretoppen seilet pent ned mellom 2 bjørketrær, MORRO!


Jeg var skikkelig giret og fornøyd med meg selv, så litt vannblemmer gjorde ingenting *S* Det vil si, inntil jeg tok på Anti-Bac,.... ojojoj... fy så fælt !













Lørdag skulle vinylbelegg legges i inngangspartiet. Det er litt for store sprekker mellom gulvbordene i denne delen av annekset, så jeg dro til Maxbo for å kjøpe tynne finérplater. Der var det en sommervikar som fikk kjørt seg litt med de 2 store tynne og ganske uhåndterlige platene, som måtte deles i 6 deler....

På vei tilbake kjørte jeg innom grunneier Sigrun, og der ble jeg i 4 timer !!! Hun er en veldig hyggelig dame, og vi snakket mye hvordan seterdriften hadde vært på Ølslykkja. Rart å tenke at det før bare var en kløvvei oppover fra dalen da det var full seterdrift, og at det har gått hesteflokker på 50 - 60 dyr på Ølslykkja. Vi var også ute i den gamle hagen hennes og kikket på blå valmuesøster og jeg har fått råd om å plante løpestikke ved hytta. Den ble brukt i gamle dager i maten og for å holde hoggorm unna.


Blå valmuesøster 
Tilbake på plass kl 17.30 begynte jeg å skjære til finérplatene med tapet kniv, en litt sløv en.... Deretter ble platene spikret på plass. Så var det å lime på vinylbelegget. Det gikk mye raskere denne gangen enn sist, mye fordi jeg kunne skjære til hele vinylen før den ble rullet og limt ned mot begge sidene.


Parallelt med arbeidet fikk jeg brent opp en god det gammelt byggematrialet som har ligget på tomten. Var litt bekymret for sauene som viste litt for mye oppmerksomhet for bålet, men ingen av de tok fyr heldigvis *S*


Vinylen på gulvluken finskjæres neste gang


Rakk ikke lage noe middag, så det ble å grille noe pølse på bålet og litt potetsalat fra boksen.


Avsluttet arbeidet 23.30 !!! Sloknet som en stein.



Valmuer fra grunneier Sigrun sin hage