Rariteter

tirsdag 21. august 2012

Endelig sommer på fjellet

Nå hadde jeg abstinenser etter et fravær av fjelluft i 3 uker. Dro fra jobb kl 13.30 på torsdag, og dro ned fra fjellet igjen mandag ettermiddag, etter 5 flotte dager. Da måtte jeg hjem fordi det var jobb i ventet, og var tom for mat *S*

Første jeg gjorde var å beise utedoen i finværet, i shorts og nyyydelig sol. Det ble faktisk 3 hele dager med sol denne gangen, herlig ! Og fikk til og med et humlestikk i lysken, og da er det sommer, nemlig.

Deretter gjorde jeg klart batteribanken, slikt at nabo-Jon kunne komme å koble sammen batterier, styrestavlen og solpanelet. Han ga meg et lite lynkurs i kobling, så nå skal jeg begynne å legg opp strømnettet på egenhånd. Heldigvis manglet jeg en tang, så den jobben utsatte jeg til neste gang (jada, litt feigt). Det er sjeldent spekeskinke, grillede poteter og tomatsalat har smakt så godt, som etter å ha tuklet med strømledninger.


På fredag var det strålende vær fortsatt, men det ble en del innendørsarbeid på meg fordi jeg er litt ivrig etter å bli kvitt alt restematrial jeg har lagret innendørs. Snekret til en ekstra og smal kjøkkenbenk, med 4 hjul.
Plutselig banket det på døra og der sto gamle Ola og lurte på hvordan det sto til med ryggen min siden sist! Koselig mann altså *S*

Jeg måtte jo be han inn for en mikrovisning.Det første han sa var; Jøss, dette er jo som en ordentlig hytte dette jo!
Også ble jeg veldig kry da han erklærte at han synes jeg var en habil snekker. Alt er relativt sier jeg bare, men jeg suger nå skryten til meg som en svamp.

Dagen etter var jeg skikkelig i siget når det galt møblesnekring, så da snekret jeg en kombinert sittebenk og skohylle til inngangspartiet.









Jeg gikk tom for strøm på drillene, så den er ikke helt stødig ennå. Må også på Biltema for å kjøpe 4 hjul til å ha under. Veldig kjekt med hjul på møbler når man har så liten plass.

Og nå er det ikke så mye restematrial igjen. Det som er igjen skal gå til en sittebenk med kjøkkenbordet. Og, totalt mangler jeg nå bare noen taklister, strømnett og dusj, så er alt helt ferdig innvendig.

Søndag gikk jeg meg endelig en times tur i området, og kikket veldig etter sopp underveis. Fant noen spiselige kremler, og til slutt fant jeg et langt belte med piggsopp ! Visste ikke at den vokser så høyt til fjell, så det var en fin overraskelse. Det ble bla piggsopp til middag og kremlene ble kuttet opp og lagt til tørking. 


Jeg er litt sjokkert over hvor mye høyt gress det er rundt hytta. Jeg trodde sauene skulle beite ned gresset, men det var visst feil. Men, gresset er på en måte litt vakkert å se på, selv med gressallergi.