Rariteter

tirsdag 26. april 2011

Nå har vi fått badstu !


Den ble akkurat så fin som vi hadde håpet på !!!
Dagens status; badstuen er på plass !

Vi dro til fjells Langfredag formiddag og startet med å pakke ut badstuelementene. Alt har ligget i store pappesker under 3 presenninger siden juli. Vi var veldig spent på hvordan det så ut, og om alt var komplett. De 2 korte benkene og den ene lufteventilen hadde fått litt soppskade og måtte vaskes med Jotun husvask. Vi fant en liten mangel, den ene delen til lukkemekanismen på døra manglet. Må ringe Tylø for å få hjelp med det.

Hans bygde nesten hele badstuen på egenhånd. Først ble gulvrammen i metall satt sammen, deretter ble de 1 meter brede veggelementene plassert oppå, så ble de skjøvet sammen. Til slutt ble beslagene skrudd fast i overkant. Hans satte sammen 3 av veggene på 5 timer, slett ikke verst.

Sånn så det ut etter 5 timersarbeid

Metallrammen for veggelementene
  
Lørdagen ble litt oppstykket siden vi skulle være med på Påskeskirenn og årsmøte i vellet. Nesten all snøen var borte, så det ble for første gang noensinne holdt påskeskirenn til fots. Men gøy var det !

Vi fikk også litt skryt av hyttenaboene over at takpappen vår har holdt seg godt gjennom en ruskete vinter. Ros tas i mot med stor takk, men da vi skulle nyte synet av mesteverket vårt kort tid etter, flagret pappen ! Vi fikk på noen lecasteiner og tunge planker i full fart. Så nå får taket 1.prioritet fremover. Shingel og takrenner skal bestilles snarest.

I løpet av lørdagen fikk vi opp takelementene på badstuen. Det siste elementet var vanskelig å få på pga lav takhøyde. Men med litt vrikking og dytting og hoderisting og banning og banking, kom det hele på plass til slutt. 


Det ble mye utejobbing på meg denne gangen. Vi hadde et fantastisk vær, så det passet helt ypperlig å være ute. Satt opp et vedstativ av litt vinglete type, felte et par trær ved sydveggen, og sagde ved av nytt og gammelt tømmer. Det er slitsomt arbeid, men må jo gjøres.





På søndag montert Hans opp benkene. Etter det bar vi inn badstuovnen, den var tung selv uten steiner i magasinet. Den hadde fått litt rust på seg etter oppholdet utendørs, men nå er den smørt inn med vaselin. Vi gleder oss skikkelig til vi kan begynne å bruke den. 


Nymonterte benker

Vedfyrt badstovn med vanntank

Neste steg i prosessen er å legge 18 mm sponplater på gulvet som vi skal lime vinylbelegg på. Deretter skal det mures opp teglsteiner med fliser på toppen, som badstuovnen skal stå på. Brannmurelementer skal også på plass på 2 av veggene. Og... så var det pipegjennomførimgen...... Vi har nok å gjøre !!

Siste status på vedstable etter at Hans trådde til søndag og mandag;

Det var rett og slett veldig deilig å komme på jobb i dag, og bare sitte stille foran PC'n og få hvilt kroppen !!!

 

2 kommentarer:

  1. Hei Vibecke! Så flinke dere er til å jobbe! Tor-Åge og jeg pratet om dere her om dagen, og diskuterte om vi hadde lest at dere ikke skulle sette inn badstua før hytta var bygd, og at dere skulle bo i annekset inntil da. Nå ser jeg at vi har tatt feil :-) Skal dere bo i vogna inntil hytta er bygd?
    Hilsen fra "nesten-hyttenabo" Solveig

    SvarSlett
  2. Hei Solveig og Tor Åge! Det blir campingliv på oss frem til hovedhytten er på plass. Det blir helt sikkert 3 - 4 år til, må spare penger først *S* Jeg har tenkte masse på dere i vinter, sånn som Tor Åge har jobbet, jeg er imponert! Det går veldig sakte hos oss, men nå begynner ting å ta form. Det blir en travel sommer for pss alle tror jeg. Hilsen "nesten- naboen" Vibecke *S*

    SvarSlett