Rariteter

mandag 23. mai 2011

Fra tegneseriehus til et lite hyttebygg

Vår første takrenne ;o)
Dagens status;
Vindski og takrenner er nå på plass.
DIsse detaljene endret bygget fra å se ut som et tegneseriehus til å se ut et lite hyttebygg. Takrenne-nedløpene kommer på plass senere i sommer, siden taket har full prioritert nå.

Vi dro opp fredag etter jobb. Den kvelden fikk vi på plass 2 vindskier. Neste dag svingte vi først nedom Maxbo og fikk med oss 2 brannmurpanel til badstuen, isolasjon og 4 stk vannbord som manglet i forsendelsen fra anneks-leverandøren.

Å jobbe med vindskier er ikke en enmannsjobb, men en perfekt 2 mannsjobb. Hans var på taket og monterte, mens jeg grunnet matrialer og var håndlanger og klamret meg fast i stigen så godt jeg kunne (høydeskrekken sitter i fortsatt, ja). Deretter skrudde vi på plass takfotlisten, og den jobben tok faktisk mer tid enn å montere vindskiene. 

Her grunnes det på løpende bånd
Bygget begynner endelig å ta form

 
Det er fortsatt igjen litt fugemasse som må skrubbes vekk
Hans har montert takrenner før, så mens han skrudde fast rennekrokene, festet jeg brannmurplatene i badstuen. Det var bare å skru de fast med 4 skruer i hver plate, og tette overgangene med varmebestandig fugemasse. Vi må kjøpe en plate til så muren går helt opp. Overfalten er ganske stygg, så den skal pusses til pinse.

Denne helgen kom det mange hyttenaboer innom for å slå av en prat. Det er så trivelig ! Og, på søndag dukket det plutselig opp 4 små blide syklister og en hytteblogger fra nabohyttefelt noen km unna ! Solveig og Tor Åge bygger hytte på Espelifjell og har bloggen http://lavstandardhytteietnedal.blogspot.com/.

Pappa'n Tor Åge foreviger den flotte sykkelgjengen sin
Vi kjøpte tomt på samme tidspunkt, og har fulgt med på hverandres blogger siden i fjorsommer, men har aldri møttes. Uten å vite det, har vi vært hverandres lille trøst gjennom vinteren når det har vært kaldt og ting har gått litt trått, og man lurer på hva man egentlig driver med. Så nå var det utrolig hyggelig å endelig se hverandre! Tor-Åge bygger en 80 kvm hytte nærmest alene, så vårt prosjekt er som et dukkehus i forhold. Tenk, han fikk på 6 meter lange vindskier alene, og vi er 2 som hadde nok med 3 meter lange vindskier... Vi fikk plass til alle ungene og nesten Tor inne annekset for en liten mikrovisning. Hans og jeg må helt klart ta oss en tur til nabofeltet snart.

Vi dro tidlig hjem på søndag, og svinge innom hytta til Leif nederst i feltet. Han fikk satt opp en lekker laftehytte i fjor, som vi fikk en visning i. Den er beiset utvendig i nydelige farger som går i mørkebrunt, oker og rødt. Den ideen har vi tenkt til å stjele, så nå blir det iallefall okerfarge rundt vinduene våre, og litt på vindskiene. Høyst sannsynlig rapper vi rødfargen også...
 
Været var ikke på vår side denne gangen. Det blåste surt, og stilongsen måtte til pers. På lørdag grillet vi med topplue og votter, og gassgrillen svaiet. På søndag var det litt bedre, men temperaturen kom aldri over 10 grader ute. Heldigvis var det visste grisevær hjemme også...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar