Rariteter

søndag 19. august 2018

Jentetur, og vann og sånt


Ulempen med hyttegjester med kamera...
Hei

Sitter her i sofaen godt mørbanket etter den årlige hytteturen til fjellet med Linda. Vi dro fra liten kuling i Oslo, til liten kuling og horisontalt regn i fjellet. Problemet var bare det at vinden kom fra vest og slagregn i 13 m/s traff hytteveggen, som er helt tørket inn etter en varm sommer, og som ikke har blitt beiset på noen år. 

Da middagsbordet var dekket og og lukten av deilig middagsmat fylte hytta, og glassene var fylt med rødvin, oppdaget vi plutselig at det rant vann ned langs veggen, innendørs. Og like etterpå oppdaget vi en vanndam på bordet under vinduet...som da lakk som en sil.... Så da måtte jeg ut og forsøke å tette den veggen, og håndklær ble lagt langs veggen innendørs. Vi så ikke helt dette komme kan man si ! 


 Med regnvær og vind ble det veldig kaldt, kun 7 grader. Selv om solen tittet frem på lørdag, var det nødvendig å ha på ullundertøy når man befant seg i skyggen eller i ro.



Min favoritt hyttegjest 


Med det ustabile været var det viktig å få isolert ferdig nordveggen på denne turen, så vi satt i gang å snekre så fort frokosten var fortært. Arbeidet går så mye raskere når man er to, og før vi fikk sukk for oss var vi halvveis ferdig med panelet og skulle begynne på vinduet.

Vinduet må flyttes ut, og skal i vater...vanligvis. Nå er det sånn at den veggen var allerede i en S-form dagen den ble satt opp for 8 år siden, og den har ikke bedre seg mye siden. Etter veldig mye baling og måling og styr, har vi nå konkludert med at vinduet overhodet IKKE skal stå i vater  😃😃😃 

Vinduet er festet og listene er satt på men vinduet er ikke tett, så krysser fingrene for lite slagregn de neste dagene... (4 dager  seinere fikk jeg varsel fra forsikringsselskapet om fare for ekstreme regnbyger i hytteområdet )



På denne tiden av året pleier Linda alltid å løpe rundt hytta etter molter, men i år var de modne og plukket for mange uker siden. Litt lenger opp mot snaufjell var det litt molter og litt bringebær, og 1 rimsopp. Stusselig. Jeg fikk derimot sikret meg litt krekling fra hyttetomten, og nå ligger de på 40% vodka og skal bli kreklinglikør om 5-6 måneder. 

Som dere ser er en av oss veldig glad i å bade, uansett om det er svarte regnskyer i horisonten, så i år tok vi frem soldusjen som har ligget på hemsen i 8 år. Som dere ser ble en av oss helt overlykkelig.

 
Årets selfi ble ganske grusomt, om jeg skal si det beskjedent.
Vi pleier jo alltid å se så vakre og synkroniserte ut hahaha ! 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar