Rariteter

mandag 26. juli 2010

Vi har begynt å lafte !

Nå har det skjedd litt av hvert siden sist ! Her er dagens status;

Vi har kommet 5 lafteplank opp i høyden, og ting begynner å ta form. Det er kjempeartig arbeid, for det er så lett å se fremgangen i det vi gjør. Arbeidsfordelingen nå er at Hans får på plass lafteplanken og jeg grunner med Visir oljegrunning. Plankene har vridd seg litt, selv gulvbjelkene hadde vridd seg, så nå har vi fått på laftestrammere og håper ting retter seg litt opp til neste gang.

Fra fredag av jobbet vi nærmest non-stop til søndagsettermiddag, og det ble en utrolig produktiv og fin arbeidshelg. De få pausene vi tok var kun spisepauser, men heldigvis fikk vi flere besøk av hyggelige hyttenaboer som slo av en prat.

Da vi kom opp seint torsdagskveld hadde noen av hyttenaboene vært og dekket til betongen som vi hadde reist litt for kjapt fra sist vi var der oppe. De hadde brettet over en stor presenning og reddet den fra flere tunge regnbyger.

Og på lørdagen fikk vi levert et stort utebord med 2 stoler og puter, for naboene synes det var så trist at vi ikke hadde noe å sitte på i solskinnet !! Det er flott å ha slike folk rundt seg !

Lørdag;
Vi fikk på plass midtdrageren, festet alle gulvbjelkene og den siste av vindsikringen ble boret på plass med ekspanssjonsskruer.

Slemming av nedre del av grunnmuren ble gjort i en fei lørdagskveld. Jeg bladet 15 kg i en bøtte, noe som var en blytungt jobb. Deretter hev jeg mørtelen på muren med et slemmebrett. Etterhvert fant jeg ut at det var mye lettere å jobbe med en bred sparkel. Da det var "tatørt", strøk jeg blandingen ut med en god og våt gresskost. Vips, så var slemmejobben gjort. Synes det ble ganske bra jeg. Det meste tørket i løpet av 3 timer, så da festet vi like godt grunnmurspappen før vi tok kvelden.

Fredag
Etter en telefonsamtale med svigers tidligere i uken, satt vi igang med å forberede vindsikring av fundamentrammen. Heldigvis hadde vi ikke støpt ferdig 2 av sidene. 2 par bånd ble støpt ned per side.

Dagen etter kjøpte vi kraftige 6 stk ekspanssjonskruer (og 3 vinkeljern) hos Maxbo som vi boret ca 10cm ned i betongen på de 2 ferdigstøpte veggene. Dette annekset skal ikke på noen flyveturer i fremtiden.

Til slutt la vi opp fundmentrammen, og ting er i vater !

Her er betongblanderen vår i fint driv !
Lang dag går mot kveld *S*

3 kommentarer:

  1. Hei!
    Skal si det går kjapt unna! Artig å se :-)
    Det er vi som bygger "Lavstandard i Etnedal", og jeg er litt nyskjerrig på hvor dere ligger i forhold til oss? Vi ligger ved Langtjednet/Fletjednet, hvor bygger dere?

    SvarSlett
  2. Heia ! Koselig med melding *S*

    For å komme til oss kjører dere videre oppover og innover Ulvslykkjeveien, forbi et stort sauebeite på høyre hånd, så inn første avkjøringen til venstre. Den er stengt med bom. Forbi bommen er det 1 km igjen til tomta, da kommer man til et stort åpent område. Der er vi *S*

    Vi har planlagt kikketur til hytten ders, men til nå har vi bare jobbet som gale og ikke tatt oss tid til det. Ligger den på høyre side av veien til Flævann, etter bakkekneika ? Vi var der på visning i fjor *S*

    Jeg følger med på bloggen deres, og nå begyner det å se meget bra ut !

    Hilsen Vibecke

    SvarSlett
  3. Ja, det stemmer, den ligger på høyre siden. Etter å ha sett bildene våre i bloggen vil du nok ikke være i tvil om at det er vår hytte. Det er også den eneste hytta under bygging akkurat nå.
    Hilsen Solveig

    SvarSlett