Rariteter

mandag 23. august 2010

Nå har vi beiset første strøk

Dagens status; Beis på alle fire vegger !

Med svært god hjelp av søsteren min i helgen, og med sol og oppholdsvær, fikk vi gjort alt det vi hadde planer om å gjøre. Vi er skikkelig amatører med beisekosten, og med sterk vind og en lillesøster med betydelig høydeskrekk, ble jobben til dels ganske nervepirrende. Det ble ujevnt her og der, men det satser vi på at forsvinner med strøk nummer 2 og 3.... Er iallefall veldig fornøyd med fargen så langt.

Vi dro oppover torsdagskveld, og begynte å beise dagen etter. Det gikk greit å beise de lave veggene, men kortveggen under mønet var det jo litt verre med... Ikke nervøs, neida.

Men, beisingen gikk unna. Og sola tittet frem etterhvert, og med tanke på arbeidskolleger som samtidig satt på jobben og flyttet papirer, ja da var det helt topp å beise 4 meter over bakken *S*

Natt til lørdag regnet det voldsomt, men på morgenkvisten lysnet det. Det ble sol, og flott vær, og vind...og mer vind..sterk vind.

Søsteren startet med å beise vestveggen, mens jeg fikk på et lag slemming på ringmuren, over bakkenivå denne gangen. Det gikk med akkurat en 25 kg sekk bladet ut i trillebåren, påført med gresskost.

Etter en minilunsj og stort væskepåfyll, begynte jeg også å beise. På det tidspunktet blåste det så kraftig at beisen fløy av kosten!

Presenningen, som du ser på bildet, ble etterhvert en utfordring. Vi ønsket ikke å ta den vekk fra taket fordi vi visste at vi ikke hadde klart å feste den igjen. Det var en dårlig avgjørelse. Ut på dagen tok nemlig vinden til slutt skikkelig tak i presenningen, og den løsnet flere planker fra taket på bygningen.

På det tidspunktet sto vi begge øverst på stigene, med beisebøtter og koster og det som hører med. I full fart fikk søsteren klippet alle snorene på presenningen, og jeg klarte såvidt å holde igjen plankene på taket. En skremmende opplevelse.
En 6 x 10 meter presenning flyvende omkring oss, inkludert et par lange planker med store spikere i, kunne gjort stor skade på både oss og bygget.

Vi ble tilslutt ferdig, skikkelig møre i kroppene, og kjempefornøyde med oss selv. Den kvelden var vi i seng kl 21.30, og sov som steiner.

Neste helg skal Hans og jeg oppover for å tette bygget, det blir stas med tett tak !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar